Φιλέτο ψαριού με λευκή αρωματική σάλτσα και κάρυ

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
23 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Φιλέτο ψαριού με λευκή αρωματική σάλτσα και κάρυ http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 49 5

Υλικά:
  • 2 μέτριου μεγέθους ψάρια (Περίπου 800 γρ.)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουτ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. τσάιβς (σχοινόπρασο) ψιλοκομμένα
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • ½ κούπας κρέμα γάλακτος
  • ½ κούπας ζωμό ψαριού
  • 1 κουτ. γλυκ. (κοφτό) κάρυ
Εκτέλεση:
  • Φιλετάρουμε τα ψάρια και αλατοπιπερώνουμε.
  • Τις ουρές και τα κεφάλια δεν τα πετάμε! Τα βάζουμε με ένα λίτρο νερό και λίγο αλάτι σ’ ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 20 λεπτά (παρακάτω θα χρειαστούμε ½ της κούπας από το ζωμό αυτό για τη σάλτσα).
  • Ζεσταίνουμε σ’ ένα μεγάλο τηγάνι το μισό λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα φιλέτα (για 1-2 λεπτά από κάθε μεριά) με τα κρεμμυδάκια.
  • Σβήνουμε με τη βότκα, βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα τοποθετούμε με το υπόλοιπο λάδι σ’ ένα ταψάκι το οποίο βάζουμε στο φούρνο (στο grill) για 6-7 λεπτά.
  • Στο τηγάνι προσθέτουμε ½ της κούπας από το ζωμό των ψαριών και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι ν’ αρχίσει να «δένει».
  • Στο τέλος προσθέτουμε το κάρυ, και λίγο πρiν σερβίρουμε και τα τσάιβς. Αν δούμε ότι η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο από το ζωμό του ψαριού που έχουμε κρατήσει.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα και αν θέλουμε λίγα ακόμα τσάιβς ψιλοκομμένα.
Ταιριάζει με άσπρο ρύζι (μπορείτε να το βράσετε με το ζωμό που περίσσεψε).

Καλή όρεξη!

P.S.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα ψάρια αρκεί να είναι αρκετά μεγάλα για να μπορούν να φιλεταριστούν σε αξιοπρεπείς μερίδες. Εγώ το έφτιαξα για πρώτη φορά με γοφάρια, αλλά το δοκίμασα και με τσιπούρες, μουρμούρες, μπακαλιαράκια, και φέτα σολομό και είναι εξίσου νόστιμο.



Developed by Sidebar | Photos | About