ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

 

Υλικά
  • 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί
  • 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 600 γρ. πατάτες σε κύβους
  • 10-12 καρδιές αγγινάρας κομμένες στα τέσσερα
  • Αλατοπίπερο

    Εκτέλεση:
  • Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτετε τις σουπιές (ή τα καλαμάρια) και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτετε και το κρασί και τις ντοματούλες και σιγοβράζετε για 8-10 λεπτά. Ρίχνετε τις πατάτες και το μαϊντανό και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνετε τις αγκινάρες, αλατοπιπερώνετε καλά και σιγοβράζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15 λεπτά ακόμη ώστε να μαλακώσουν καλά οι σουπιές, οι πατάτες και οι αγκινάρες και να εξατμιστουν τα υγρά.
    Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
  • ΨΑΡΙΚΑ

    Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

    Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

    ΨΑΡΙΚΑ

    Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

    Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

    ΨΑΡΙΚΑ

    Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

    Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ