ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ Η ΓΑΛΕΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 

Υλικά (για 6 άτομα):
  • 1 φύλλο μπακαλιάρου παστού ή 1 κιλό γαλέο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μάτσο φρέσκα πράσα (κεντανές), ή άγρια πράσα
  • 1 μεγάλο μάτσο μάραθα (αντί για μάραθο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαϊντανό και σέλινο)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 λάχανο μικρό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. αλεύρι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια. Τον ξαλμυρίζετε σε άφθονο νερό που αλλάζετε 4-5 φορές για 8-10 ώρες.
  • Τον στραγγίζετε και τον σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τον τηγανίζετε την επομένη σε ένα φλιτζάνι καυτό ελαιόλαδο, αφού προηγουμένως τον έχετε αλευρώσει.
  • Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι. Ρίχνετε τα υπόλοιπα χόρτα ψιλοκομμένα μαζί με την ντομάτα. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35 λεπτά.
  • Πριν ψηθούν τελείως, με ένα κουτάλι κάνετε λίγο χώρο ανάμεσα στα χόρτα και ρίχνετε τον τηγανητό μπακαλιάρο. Δεν ανακατεύετε καθόλου, απλά πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 ακόμα λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΨΑΡΙΚΑ

Πώς καταψύχονται τα ψάρια

Τα ψάρια και τα όστρακα πρέπει να καταψυχθούν μέσα σε ένα 24ωρο από την ώρα που πιάστηκαν. Γι'αυτό και δεν καταψύχουμε "φρέσκα" ψάρια που πήραμε από το ιχθυοπωλείο. Μόνο αληθινά φρέσκα ψάρια, λοιπόν,...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ