Φρουτάλια

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
3 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Φρουτάλια http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4.2 19 5

Υλικά:
  • 3 αβγά
  • 1 πατάτα
  • 1/2 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 1/2 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1/2 ντομάτα σε ροδέλες
  • λουκάνικο Μυκόνου (ή άλλο χωριάτικο, κομμένο σε κομμάτια, ποσότητα κατά βούληση)
  • 2 κουταλιές γάλα ή νερό
  • αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση:
  • Κατ' αρχήν κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και τις τηγανίζουμε.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (ή λιώνουμε λίγο βούτυρο) και στρώνουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και της πιπεριάς.
  • Σωτάρουμε ανακατεύοντας ελαφρά για να μη διαλυθούν.
  • Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το λουκάνικο, τις πατάτες και, τέλος, την ντομάτα.
  • Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα (ή το νερό), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Μόλις πάρει χρυσό χρώμα από την κάτω πλευρά αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου (όσο έμπειροι κι αν είστε, μην το επιχειρήσετε στον αέρα διότι από το βάρος των λαχανικών το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τη διαλύσετε). Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε μερικές τρύπες με το πηρούνι στην ομελέτα ώστε να περάσει το υγρό της επιφάνειας στο τηγάνι και να ψηθεί χωρίς να χρειαστεί γύρισμα.
Στο σερβίρισμα τα λαχανικά πρέπει να είναι στην επιφάνεια.

Όπως είναι σαφές, μπορείτε να κάνετε άπειρες παραλλαγές, προσθαφαιρώντας λαχανικά, προσθέτοντας τυρί τριμμένο κ.λπ, κ.λπ.



Developed by Sidebar | Photos | About