Γλυκό ψυγείου

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
Κατηγορίες
Είδος
128 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Γλυκό ψυγείου http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 248 5

Υλικά:
  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • 4 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 4 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 18 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
Υλικά (για το σιρόπι):
  • 1 ½ ποτήρια νερό
  • 1 ½ ποτήρια ζάχαρη
  • λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για λίγα λεπτά.
  • Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ. Τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Προσοχή να μην γίνουν πολύ μαλακές.
  • Για να ετοιμάσουμε τις δυο κρέμες: ζεσταίνουμε 3 ποτήρια γάλα μία μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύουμε 1 ποτήρι κρύο γάλα με μισό ποτήρι ζάχαρη και 9 κουταλιές άνθος αραβοσίτου. Έπειτα προσθέτουμε το ζεστό γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήζει η κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κανέλα.
  • Για την κρέμα πορτοκάλι: ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την υπόλοιπη ζάχαρη και το υπόλοιπο άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθούν τα υλικά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει η κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα πορτοκάλι πάνω από την κρέμα βανίλια.
  • Το αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Και έτοιμο.




Developed by Sidebar | Photos | About