ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΓΡΙΒΑΔΙ (ΚΥΠΡΙΝΟΣ) ΤΗΓΑΝΗΤΟ

 

Υλικά:
  • Γριβάδι (Κυπρίνος) 1 κιλού ή μεγαλύτερο.
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Κλειδιά
Εκτέλεση:

Αφού απολεπίσουμε το ψάρι, που γίνεται - αντίθετα από τα άλλα ψάρια - ως εξής: κρατώντας το από το κεφάλι, πιέζουμε τα λέπια με το μαχαίρι και τα σπρώχνουμε προς την ουρά.

Το καθαρίζουμε από τα εντόσθια και το πλένουμε καλά.

Κόβουμε το ψάρι σε ψιλές φέτες 2-3 εκατοστών περίπου, τις αλατίζουμε καλά και μετά τους ρίχνουμε λίγο αλεύρι, για να μην κολλήσουν.

Τηγανίζουμε, αρχικά σε καυτό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο και στην συνέχεια ελαττώνουμε τη θερμοκρασία, γυρίζοντας τα κομμάτια του ψαριού για να μην αρπάξουν.

(Πριν το σερβίρισμα, αποφεύγουμε το λεμόνι, για να μην λασπώσει).

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ