από base

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • λίγο λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • κρεμμύδι φρέσκο(όσο θέλετε)
  • 1/2 ποτήρι ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3/4 ποτηριού κρασί άσπρο
  • 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό
  • νερό για το ψήσιμο
Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τα καλαμάρια και τα στραγγίζετε καλά.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια, το ρύζι αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε 1/2 ποτήρι νερό και ψήνετε μέχρι να πιει το νερό του.

Γεμίζετε τα καλαμαράκια και τα κλείνετε με οδοντογλυφίδες.Τα βάζετε σε σειρά και προσθέτετε το κρασί, τον ντοματοπελτέ και νερό και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ