ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΦΟΥΑ ΓΚΡΑ

 

Υλικά (6 άτομα):
  • 6 φέτες ψωμί για τοστ (χωρίς την κόρα)
  • 6 φέτες ζαμπόν Πράγας
  • 150 γραμ. κονσέρβα φουά γκρα (foie gras)
  • 6 φέτες τυρί καμαμπέρ

Εκτέλεση:

  • Απλώνετε από μία φέτα ζαμπόν πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού.
  • Πάνω από το ζαμπόν, απλώνετε το φουά γκρα σε κομματάκια.
  • Τέλος, τοποθετείτε πάνω στο πατέ από μία φέτα τυρί (αν δεν έχετε καμαμπέρ, μπορείτε να βάλετε ένα άλλο μαλακό τυρί).
  • Ψήνετε τα καναπεδάκια στο φούρνο στους 200C για 2-3 λεπτά.
Τα σερβίρετε ζεστά.

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Χαβιάρι

Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Σικορέ με μπέικον

Υλικά για 4 άτομα 4 μέτρια κεφάλια σικορέ 8 φέτες καπνιστό μπέικον 3 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο ξύλινες, μυτερές οδοντογλυφίδες Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Αφαιρούμε τα εξωτερικά...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ