ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ

 

Υλικά:
  • ½ κιλό κανταΐφι
  • 200 γραμ. γκούντα
  • 200 γραμ. τυρί φέτα
  • 200 γραμ. κασέρι
  • 200 γραμ. έμενταλ
  • 4 αβγά
  • ½ λίτρο γάλα
  • 100 γραμ. βιτάμ
  • 100 γραμ. φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
  • Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το μισό κανταΐφι.
  • Από πάνω πασπαλίζουμε τα τυριά αφού τα έχουμε τρίψει στον τρίφτη.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι από πάνω.
  • Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα περιχύνουμε κι αυτά. (Αν θέλετε βάζετε και λίγο μοσχοκάρυδο). Αφήνουμε για 30 λεπτά, να κατέβουν τα υλικά και να πάνε παντού μέσα στο κανταΐφι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 30 λεπτά, να ροδίσει.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ