ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

 

Υλικά:
  • 1 φύλλο κανταΐφι
  • Μισό κιλό ανθότυρο
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 3 βαννίλιες
  • Κοπανισμένα καρύδια
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Υλικά για το σιρόπι:
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλυτζανάκι χυμό λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 γαρύφαλα
  • 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
  • Για να φτιάξουμε την γέμιση, ανακατεύουμε σε μίξερ το ανθότυρο, την κανέλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και τις βανίλλιες.
  • Ανοίγουμε το μισό φύλλο σε βουτυρομένο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση.
  • Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και βουτυρώνουμε ελαφρά με ενα πινελάκι και την πάνω μεριά του φύλλου.
  • Ψήνουμε στους 180° με 200° βαθμούς για 20-30 λεπτά,ανάλογα με την δύναμη του φούρνου μας.
  • Το βγάζουμε απο το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι. Αφήνουμε για 15 λεπτά να τραβήξει και ρίχνουμε απο πάνω το καρύδι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό με γεύση πικρή σοκολάτα. Εγώ το προτιμώ σκέτο αλλά με το παγωτό έχει άλλη γλύκα!

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ