Κάστανα μον μπλαν (από την Γαλλική κουζίνα)

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
4 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κάστανα μον μπλαν (από την Γαλλική κουζίνα) http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.9 18 5

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 2 βανίλιες
  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 κουταλάκι (γλυκού) κοφτό αλάτι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ (συμπυκνωμένο)
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο (εναλλακτικά, αν ενοχλεί, χρησιμοποιούμε φυτικό)
  • 250 γραμμάρια κρέμα σαντιγί
Εκτέλεση:
  • Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει.
  • Τα βράζουμε επί πέντε λεπτά, τα καθαρίζουμε ένα-ένα, ώστε να είναι ζεστά (έτσι καθαρίζονται πιο εύκολα).
  • Στη συνέχεια τα σιγοβράζουμε, τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε (στη μηχανή του πουρέ ή μπλέντερ κ.λ.π.).
  • Προσθέτουμε στον πουρέ το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
  • Στιβάζουμε τον πουρέ σε πιατέλα σε σχήμα λοφίσκου και τον σερβίρουμε σε ποτήρια παγωτού ή σαμπάνιας και γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί και μπισκοτάκια.
Καλή επιτυχία!!!



Developed by Sidebar | Photos | About