Κινέζικο κοτόπουλο

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
36 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κινέζικο κοτόπουλο http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 58 5

Υλικά (για 1 μερίδα):
  • 120 γραμ. κοτόπουλο ωμό σε κομματάκια
  • 1 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι μανιτάρια
  • 1/3 πιπεριά πράσινη σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια
  • ½ πιπεριά κόκκινη σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια
  • 1/3 κρεμμύδι σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια
  • 1/3 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλο
Για τη σος:
  • 1 κουτ σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 1/3 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρολίτσα ή ένα τηγάνι το σπορέλαιο και το βάζουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και αλάτι-πιπέρι μέχρι να ροδίσει απ'όλες τις μεριές.
  • Το βγάζουμε και στο ίδιο σκεύος βάζουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Αφού ροδίσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, βάζουμε το 1/3 του ζωμού, σκεπάζουμε με καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  • Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σος σε ένα μπωλάκι και αφού περάσουν τα 15 λεπτά την περιχύνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε για λίγο και βράζουμε λίγο ακόμα.
Σερβίρεται με σαλάτα με 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο και μισό φλυτζάνι λευκό ρύζι.

Καλή επιτυχία



Developed by Sidebar | Photos | About