Κόκορας παστιτσάδα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Κατηγορίες
11 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κόκορας παστιτσάδα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 20 5

Υλικά:
  • 1 κόκορα 1,5 - 2 κιλά (του χωριού ή ελευθέρας βοσκής από το χασάπη)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι του κρασιού balsamico
  • 1,5 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3-4 γαρύφαλα
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μακαρόνια χοντρά Νο 5
  • μυζήθρα
Εκτέλεση:
  • Αλατοπιπερώνουμε τον κόκορα.
  • Ροδίζουμε τα κομμάτια του στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και "σβήνουμε" με το balsamico.
  • Αραιώνουμε τον πελτέ σε μία κούπα νερό και το προσθέτουμε και αυτό. Αν τον φτιάξετε σε χύτρα, σε ένα τεταρτάκι θα είναι έτοιμος. Σε κανονική κατσαρόλα θα πάρει περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά (αναλόγως και τον κόκορα...)
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα του φαγητού.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα τοποθετώντας γύρω γύρω τα κομμάτια του κόκορα και πασπαλίζοντας με μπόλικη μυζήθρα.
Καλή σας όρεξη!



Developed by Sidebar | Photos | About