ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

 

Υλικά (4 μερίδες)
  • 12 κολοκύθια (μετρίου μεγέθους)
  • 400 γραμ. κιμά
  • 4 κουτ. σούπας ρύζι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 3 φλυτζ. νερό
  • αλατοπίπερο

Για το αβγολέμονο:

  • 3 αβγά
  • χυμό 3 λεμονιών

Εκτέλεση:

  • Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε κόβοντας τις άκρες τους και ξύνοντάς τον εξωτερικό φλοιό τους.
  • Κόβετε μια φέτα από το πάνω μέρος τους και αδειάζετε το περιεχόμενό τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μικρό κουτάλι (προσεκτικά χωρίς να τρυπήσετε τα κολοκύθια).
  • Βάζετε σε ένα μπωλ τον κιμά, το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κρεμμύδι και και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Αλατοπιπερώνετε.
  • Γεμίζετε τα κολοκύθια με το μείγμα αυτό, τα σκεπάζετε με τα "καπάκια" τους και τα βάζετε στον πάτο μιας κατσαρόλας στην οποία έχετε προηγουμένως λιώσει το βούτυρο.
  • Προσθέτετε το νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα κολοκύθια για 1 ώρα περίπου. (Ελέγχετε αραιά και πού το νερό, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη κατά το βράσιμο).
  • Όταν βράσουν, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε μια πιατέλα περιχύνοντάς τα με το αβγολέμονο.

Πώς θα ετοιμάσετε το αβγολέμονο:

  • Χτυπάτε τα αβγά με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε το μείγμα σιγά στο ζουμί που έχει απομείνει στην κατσαρόλα από τα κολοκύθια.
  • Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία προσέχοντας να μην πάρει βράση η σάλτσα. Όταν "ενωθούν" όλα τα υλικά, έχετε έτοιμο το αβγολέμονο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Φασολάκια Λαδερά - η μία και μοναδική ΣΩΣΤΗ μέθοδος

Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο *πρώτα* τα φασολάκια (κομμένα-καθαρισμένα-κτλ) και *μετά* το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε ψιλοκομμένες ντομάτες και κατεβάζετε τη φωτιά. Αλάτι, πιπέρι, ένα μπαστούνι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ