Φασολάκια Λαδερά - η μία και μοναδική ΣΩΣΤΗ μέθοδος

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Είδος
321 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Φασολάκια Λαδερά - η μία και μοναδική ΣΩΣΤΗ μέθοδος http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.2 873 5

Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο *πρώτα* τα φασολάκια (κομμένα-καθαρισμένα-κτλ) και *μετά* το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε ψιλοκομμένες ντομάτες και κατεβάζετε τη φωτιά. Αλάτι, πιπέρι, ένα μπαστούνι κανέλλα, και απαραίτητα μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (ναι, ζάχαρη)...

Αφού σιγοβράσουν για κανα δεκάλεπτο, ρίχνετε και μερικές πατάτες (καθαρισμένες-κομμένες), τις σκεπάζετε με νερό, ρίχνετε και άλλο ένα φλυτζάνι ελειόλαδο, και το αφήνετε στην ησυχία του και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό και να κάνει μια πλούσια σάλτσα και να γίνουν οι πατάτες μαλακές σαν λουκούμια.

Η συνταγή είναι παραδοσιακή και παμπάλαια, και απαγορεύονται οι δυτικότροπες καινοτομίες (διότι, ως γνωστόν, οι απολαύσεις κρύβονται στις λεπτομέρειες). Συγκεριμένα:
  • Οποιος παραλείψει το σκόρδο (γιατί είναι, λέει, παρακατιανό και μυρίζει) είναι θύμα.
  • Οποιος παραλείψει την ζάχαρη είναι θύμα.
  • Οποιος τολμήσει να προσθέσει κέτσαπ (για να γίνει, λέει, πιο πλούσια η σάλτσα) είναι θύμα.
  • Οποιος τολμήσει και χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε λάδι εκτός από λάδι ελιάς είναι αισχρός και βέβηλος.
  • Οποιος ξεχάσει να βγάλει την κανέλα πριν το σερβίρισμα είναι άτυχος, και να ετοιμάζει από τώρα τα λεφτά για να πληρώσει τον οδοντίατρο.

Για καλύτερα αποτελέσματα: Σερβίρετε με φέτα μαλακιά η μέτρια (δοχείου, όχι βαρελιού) και μπόλικο φρέσκο ψωμί χωριάτικο (οποιος δεν βουτάει το ψωμί του στα ζουμιά είναι επίσης θύμα).

Νά'στε καλά, και σε καλή μεριά! K.D. (Astrapoyannos)

Developed by Sidebar | Photos | About