Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε 4 μερίδες. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ και το μαρινάρουμε για μια ώρα βάζοντας αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού, χοντροκομένες φλούδες λεμονιού και το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τις μερίδες κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο και τα περνάμε απο το τηγάνι με το ίδιο λάδι που τηγανίσαμε το κοτόπουλο. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το κοτόπουλο σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε ξεφλουδισμενες και ψιλοκομμένες ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, το ξύδι, την πάστα τομάτας αραιωμένη με νερό και την μαρινάδα. Συμπληρώνουμε με το ανάλογο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά. Ελεγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με γαρνιτούρα απο τα κρεμμυδάκια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Μοσχάρι chow mein

Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Lecso (Ουγγρικό)

Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)

(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ