από 123

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

 

Υλικά:
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. ούζο
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γρ. φυστίκια αιγίνης ψημμένα στο γκριλ και χοντροτριμμένα
  • 50 γρ. κράνμπερις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • λίγο ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι ή 1 βανίλια
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε σε μπολ τα στερεά υλικά αλεύρι, αλάτι, μπέικιν και τους ξηρούς καρπούς.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει περίπου πέντε λεπτά.

Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.

Ρίχνουμε τα στερεά υλικά του μπόλ και τους ξηρούς καρπούς, το ούζο και το ξύσμα και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθούν.

Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και σχηματίζουμε δύο κυλίνδρους πάνω σε πλαστική μεμβράνη. Τυλίγουμε τα ρολάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα. Κόβουμε τη ζύμη σε φέτες πλάτους περίπου 1 εκ. και στρώνουμε απλωτά γιατί φουσκώνουν.

Τέλος, ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ