από frulatti

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΑΚΑΡΟΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Υλικά: Μακαρόν
  • 900 γραμ.πούδρα αμυγδάλου
  • 150 γραμ. ασπράδια
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 150 γραμ. νερό
  • 190 γραμ. ασπράδια
  • 3 γραμ. αλβουμίνη
Δυσκολία
μεγάλη
Κατηγορίες
Είδος
Κρέμα σοκολάτας:
  • 550 γραμ. φρέσκο γάλα
  • 550 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμ. κρόκους αυγών
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 700 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
  • 100 γραμ. κακαόμαζα
  • 2 φύλλα ζελατίνες
  • Εκτέλεση:

    Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι τους 1200c (στους 1120c βάζουμε τα 190 γραμ. ασπράδια μαζί με την αλβουμινη να χτυπάμε στην 2 ταχύτητα στο μίξερ) όταν ρίχνουμε την καραμέλα το βάζουμε στο 3 μετά το αφήνουμε να κρυώσει στην 2 ταχύτητα.

    Ανακατεύουμε μετά το μείγμα με την πούδρα μαζί με τα 150 γραμ. ασπράδια και κόβουμε σε σιλπατ και ψήνουμε στους 1450c για 11 -12 λεπτά.

    Βράζουμε το γάλα με την κρέμα, το ρίχνουμε στους κρόκους με την ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι τους 840c.

    Ρίχνουμε την κρέμ ανγκλέζ στις λιωμένες σοκολάτες σε τρείς δόσεις, ομογενοποιούμε και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 12 ώρες

    ΓΛΥΚΑ

    Στρούντελ με καρύδια

    Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

    ΓΛΥΚΑ

    Χαλβάς με σιμιγδάλι

    Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

    ΓΛΥΚΑ

    Μπαμπάς

    Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ