από ele

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό ώριμες φράουλες
  • 1/2 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Κλειδιά
Εκτέλεση:

Από βραδύς πλένουμε καλά τις φράουλες, τις σουρώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Το πρωΐ βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει το σιρόπι και να μαλακώσουν οι φράουλες, περίπου 15 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, τις πολτοποιούμε με πιρούνι και αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τη διατηρούμε στο ψυγείο.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ