Μείγμα για κρέπες (αλμυρές ή γλυκές)

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μεγάλη
Είδος
77 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μείγμα για κρέπες (αλμυρές ή γλυκές) http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.1 207 5

Υλικά:
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 4 αυγά
  • αλάτι ή ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Bάζετε σ' ένα μπωλ το αλεύρι και προσθέτετε το γάλα σιγά-σιγά, τ' αυγά χτυπημένα, την κρέμα γάλακτος, το λάδι και την ζάχαρη ή το αλάτι.
  • Στην συνέχεια αλείβετε με λίγο λάδι ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνετε να κάψει λίγο. Ρίχνετε κυκλικά 2 κουταλιές της σούπας χυλό, προσέχοντας να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού και αφήνετε να ροδίσει 2-3 λεπτά απο κάθε πλευρά.
Σημείωση:Aν ο χυλός της κρέπας είναι πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.
Καλη επιτυχία!




Developed by Sidebar | Photos | About