ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

 

Υλικά:
  • 6 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας γάλα
  • 5 κουτ. σούπας Νέο βιτάμ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κιμά
  • αλάτι, πιπέρι
    Για τον κιμά:
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βιτάμ
  • λίγο μοσχοκάρυδο ή κανέλα
Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζουμε τον κιμά (όπως κάνουμε για τα μακαρόνια με κιμά), δηλαδή τον σοτάρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μια κουταλιά της σούπας βιτάμ. Προσθέτουμε τα υλικά για τον κιμά (ντομάτα, μισό φλιτζάνι βιτάμ, μαϊντανό και λίγο μοσχοκάρυδο ή κανέλα). Τον βράζουμε μέχρι να πιει το ζουμί του.
  • Λιώνουμε το υπόλοιπο βιτάμ στο τηγάνι, χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε την ομελέτα σε σιγανή φωτιά.
  • Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και στρώνουμε στη μισή επιφάνεια τον κιμά, τη διπλώνουμε στα δύο και τη σερβίρουμε σε πιατέλα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ