Παέγια

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Κατηγορίες
47 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Παέγια http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 92 5

Paella (Παέγια ή Παέλια)


(για 5 άτομα)

Υλικά

  • 2 φλυτζάνια ρύζι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • κομμάτια κοτόπουλο (κατά προτίμηση στήθος)
  • γαρίδες, μύδια, αχιβάδες κι άλλα θαλασσινά
  • αλάτι, πιπέρι, αθαφράν
  • 5 κοπανισμένα γαρύφαλλα
  • 1-2 πρέζες χρωματιστής σκόνης κίτρινης (δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα, και αν δεν έχετε φίλο στην Ισπανία να σας στείλει, απλώς την παραλείπετε)
  • μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σ’ένα τηγάνι, βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο κ’ τα 2 κλαδιά μαϊντανό.
  • Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν περίπου 5 λεπτά κ’ τα βγάζουμε αφήνοντάς τα σ’ ένα πιατάκι.
  • Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε ένα κρεμμύδι κομμένο κι αμέσως (σε 5 λεπτά) τις ντομάτες κομμένες σε κομματάκια (αν προτιμάτε ξεφλουδισμένες) κ’ τις πιπεριές επίσης κομμένες, 1 σκελίδα σκόρδο κι 1 κλαδί μαϊντανό. Τα αφήνουμε όλα αυτά να τσιγαριστούν 15 λεπτά, λειώνοντας τις ντομάτες με την άκρη μιας κουτάλας με τρύπες.
  • Το σβήνουμε και το περνάμε από τον μύλο μαζί με τις σκελίδες σκόρδο και τα κλαδιά μαϊντανού και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αφού πρώτα μετρήσουμε σε φλυτζάνια τον πουρέ.
  • Στο τηγάνι βάζουμε το άλλο μισό του λαδιού και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
  • Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο κι όλα τα θαλασσινά, μετά το ρύζι και τα υπόλοιπα συστατικά.
  • Προσθέτουμε το νερό κατά τρόπο που νερό και πολτός να είναι 5 φλυτζάνια (του τσαγιού).
  • Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας πότε-πότε μ’ένα κουτάλι ξύλινο.




Developed by Sidebar | Photos | About