ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΠΛΟΦ

 

(3 μερίδες)
Υλικά
  • 250-500γρ σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο.
  • 500γρ αρνίσιο κρέας
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3-4 μεγάλα καρόττα
  • 600-750γρ ρύζι (με την κόλλα του, όχι τύπου Uncle Ben's)
  • Κύμινο
  • Κατσαρίδες (ήρεμα, μην πανικοβάλλεστε, πρόκειται για σπόρους μπαχαρικού, δεν ξέρω πώς αλλιώς μεταφράζεται από τα ρώσικα, για περισσότερες λεπτομέρειες ρωτήστε τον ίδιο τον φίλο μου )
  • Περίπου 1 λίτρο νερό (βλ. σημείωση παρακάτω)
Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε κύβους μετρίου μεγέθους (περίπου 3cm). Βάλτε το λάδι να κάψει καλά σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το κρέας και τσιγαρίστε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές. Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε φέτες (όχι κύβους). Κόψτε τα καρρότα σε ψιλά μπαστουνάκια (γύρω στα 3mm πάχος). Οταν το κρέας έχει τσιγαριστεί καλά, προσθέστε το κρεμμύδι, λίγο καρόττο, αλάτι, πιπέρι, και αφήστε τα να μαγειρευτούν για λίγο, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Μετά, προσθέστε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθεί τελείως το κρέας (μετρήστε πόσο χρησιμοποιήσατε), και μετά το υπόλοιπο καρόττο, και αφήστε να βράσει σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας (συνήθως 45-60 λεπτά). Μετά ξεπλύνετε το ρύζι και προσθέστε το στην κατσαρόλα χωρίς να το ανακατέψετε με το κρέας! Ξανασκεπάστε τα περιεχόμενα με νερό, προσθέστε (ξανά) αλάτι, και δυναμώστε τη φωτιά για να βράσει καλά το ρύζι. Οταν το νερό εξατμιστεί έτσι ώστε το ρύζι να ξεσκεπαστεί, σκεπάστε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, βάλτε το καπάκι και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Ετοιμο.

Σημείωση 1: Η ποσότητα του νερού που χρειάζεστε εξαρτάται από το ρύζι, αλλά κατά μέσο όρο η αναλογία είναι 1+1/2 λίτρα νερού για κάθε 1 κιλό ρύζι. Μετρήστε πόσο νερό βάζετε στο κρέας, και προσθέστε το υπόλοιπο στ ρύζι.

Σημείωση 2: Το φαγητό αυτό μαγειρεύεται καλύτερα σε κουζίνα γκαζιού. Αν έχετε ηλεκτρική κουζίνα καλύτερα να έχετε δύο μάτια αναμμένα, ένα σε υψηλή θερμοκρασία και ένα σε χαμηλή, και να μετακεινείτε την κατσαρόλα από το ένα στο άλλο όποτε χρειαστεί.

Καλή όρεξη!

Γιάννης

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Μοσχάρι chow mein

Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Lecso (Ουγγρικό)

Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)

(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ