ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΙΝΔΙΑΝΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

Υλικά:
  • 100 γραμ. σοκολάτα άγλυκη (χωρίς ζάχαρη – πωλείται χύμα, τη βρήκα σε παραδοσιακό καφεκοπτείο. Αν δεν βρείτε, φαντάζομαι πως κάνει και η κουβερτούρα αλλά θα πρέπει –μάλλον – να μειώσετε την ποσότητα του μελιού)
  • 1 φλιτζάνι καυτό νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • αλάτι
  • 3 κούπες γάλα ζεστό
  • 4 ράβδους κανέλας
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την λιώνουμε μέσα στο καυτό νερό.
  • Προσθέτουμε το μέλι και μια πρέζα αλάτι και «χτυπάμε» το μείγμα με στρογγυλό χτυπητήρι χειρός.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σερβίρουμε σε 4 κούπες όπου έχουμε τοποθετήσει πριν από μία ράβδο κανέλας.

Σημείωση: Μπορούμε αν θέλουμε, στο δεύτερο βήμα (προσθήκη μελιού και αλατιού) να προσθέσουμε στο μείγμα 1 με 2 ΦΡΕΣΚΑ αβγά. Με αυτόν τον τρόπο, το ρόφημα γίνεται πιο θρεπτικό και «γεμάτο», αλλά αυτή είναι μεταγενέστερη προσθήκη. Η παραδοσιακή συνταγή, δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.

ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Ο τέλειος espresso

Το καϊμάκι Το όλο θέμα στον εσπρέσσο είναι να καταφέρετε να φτιάξετε το καϊμάκι του. Είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ. Δεν είναι σαν τον ελληνικό που και να μην σας πετύχει το καϊμάκι θα τον πιείτε. Ο...

ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Μικρά μυστικά για τον καφέ

Για κάθε δόση αναμιγνύετε 1/2 φλυτζάνι ζεστό καφέ φίλτρου και όποιο από τα παρακάτω ποτά προτιμάτε. Σκεπάζετε πάντα με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και λίγη κανέλα ή τρούφα. Καφές Κολομβιανός:...

ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ

Καλοκαιρινές απολαύσεις Coffeeway

Τα νέα προϊόντα τους για το καλοκαίρι είναι: στιγμιαίος αρωματικός καφές που παράγεται από τις καλύτερες κολομβιανές ποικιλίες: με άρωμα Βανίλια, Irish Cream ή Φουντούκι χαρμάνι στιγμιαίου καφέ...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ