Πικάντικα Σφολιατίνια

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
Είδος
-
Χωρίς αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Πικάντικα Σφολιατίνια http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 5 2 5

Υλικά:


  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (προτείνω Κανάκη)
  • ½ κιλό σύγλινο
  • ½ κιλό κατσικίσιο τυρί
  • ½ κιλό καπνιστό τυρί ( προτείνω Μετσοβόνε)
  • 4-5 ντομάτες (σφιχτές)
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:


  • Ανοίγουμε το φύλλο και χρησιμοποιούμε ένα ποτήρι (ή άλλο φορμάκι) προκειμένου να το κόψουμε σε στρογγυλά κομμάτια.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια του φύλλου και κόβουμε σε λεπτές φέτες την ντομάτα, αφαιρώντας τους σπόρους.
  • Απλώνουμε μια λεπτή φέτα ντομάτα, μια λεπτή φέτα κατσικίσιο τυρί, μια λεπτή φέτα σύγλινο και μια λεπτή φέτα μετσοβόνε.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 15 λεπτά στο φούρνο και για άλλα 15 στον αέρα (ανάλογα με την δύναμη του φούρνου σας).
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.
Προτείνω λίγη σαγκρία μια και είναι πικάντικο έτσι ώστε να σας δροσίσει το κρασάκι



Developed by Sidebar | Photos | About