Πολυάσχολο Μενού Χριστουγέννων

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Είδος
-
6 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Πολυάσχολο Μενού Χριστουγέννων http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4.7 91 5

Ορίστε λοιπόν! Ένα γεύμα για όλους τους πολυάσχολους, σας εγγυούμαι ότι παραπάνω από 2 ώρες δεν θα σας πάρει. Βέβαια στο χρόνο μέσα δεν υπολογίζω το κουτσομπολιό στο τηλέφωνο, το χάζεμα στην τηλεόραση, κάνα τσακωμό με το έτερον ήμισυ (λόγω της ημέρας, τα λόγια του παπά, ξέρετε εσείς). Βέβαια προς θεού μην καπελώσετε ο ένας τον άλλο με κάνα υλικό για το μενού, είναι μετρημένα λέμεεεε! Ψυχραιμία!

Κάντε λοιπόν την λίστα σας, πάρτε τα υλικά, δώστε στα παιδάκια σας (όσοι έχετε) ένα σάντουιτς με lexotanil των 0,5 και βουρ για τα ψώνια. Χε χε! Αν και τώρα που το σκέφτομαι ένα action man ή τη Barbie κομμωτήριο (τα λέω καλά;) να τους πάρετε την ημέρα που θα έχετε τις ετοιμασίες αρκεί. Βαλτέ Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο τέρμα, φορέστε το γιορτινό χαμόγελο σας και την καλή σας διάθεση και πάμε, οι κουτάλες ανά χείρας. ΦΥΓΑΜΕΕΕΕ!

Χοιρινά Σουβλάκια (για 10-15 σουβλάκια)

Υλικά
  • 5 φιλέτα ψαρονέφρι
  • 3 κόκκινες (γλυκές) πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές κάρυ
  • 15-20 ντοματίνια (κομμενα στα 2)
  • ½ κιλό προσούτο (κόβετε σε λεπτά ορθογώνια κομμάτια)
  • Αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
  • Κόβετε σε ροδέλες το ψαρονέφρι και περνάτε σε σουβλάκια με την σειρά, ψαρονέφρι, πιπεριά, ντοματίνι, προσούτο και ξανά από την αρχή.
  • Πασπαλίζετε με αλάτι, λευκό πιπέρι, κάρυ και ψήνετε σε αντικολλητική σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου σας.
Σαλάτα με Λιαστη Ντοματα και Μήλο

Υλικά
  • 1 μαρούλι κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 10 λιαστές ντομάτες κομμένες στα δυο
  • 1 μήλο σε κομματάκια
  • 2 γλυκές πιπεριές σε κυβάκια
Υλικά για το Dressing
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Χυμός από ένα καρότο
  • 1 κουταλιά cottage cheese
  • 1 κουταλιά κύμινο
Εκτέλεση
  • Στρώνετε το μαρούλι σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας τα μεγάλα εξωτερικά του φύλλα για να στολίσετε το μπολ γύρω –γύρω σαν τοιχώματα.
  • Απλώνετε το μήλο και τις πιπεριές, περιχύνετε με λίγο dressing και από πάνω απλώνετε τις λιαστές ντομάτες.
  • Περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing, απλώνετε ολόγυρα μεγάλες φλούδες καρότου για χρώμα (χρησιμοποιήστε το εργαλείο, αν έχετε, που ξεφλουδίζετε πατάτες κτλ κτλ) και σερβίρετε.
Μπουτάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Σουσάμι

Υλικά
  • 20 μπουτάκια κοτόπουλο (το ποδαράκι κάτω μόνο, πουλάνε έτοιμα)
  • 2 κούπες σόγια sauce
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
  • 1 πακετάκι σουσάμι (χρησιμοποιείται όσο χρειαστεί)
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλάκι δυόσμο
  • 1 πακέτο τριμμένη φρυγανιά ή 20 φρυγανιές τριμμένες
  • Λίγο (1-2 σκελιδες) τριμμένο σκόρδο
  • Αλάτι, καγιέν
Εκτέλεση
  • Ανακάτευετε την σόγια, το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο και το ξύδι και μαρινάρετε το κοτόπουλο από το βράδυ ή όση ώρα ετοιμάζετε τα υπόλοιπα φαγητά.
  • Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί, στρώνουμε τα μπουτάκια αφού πριν τα βουτάμε σε ένα μπολ που έχουμε αδειάσει το σουσάμι και την φρυγανιά (πανάρουμε δηλαδή με σουσάμι και την φρυγανιά).
  • Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το δυόσμο.
  • Με την υπόλοιπη μαρινάτα περιχύστε τα μπουτάκια ή φτάξτε ένα απλό ρύζι και περιχύστε το με την μαρινάτα που θα την έχετε δέσει σαν σάλτσα τσιγαρίζοντας ενα κρεμμύδι, σβήνoντας με την μαρινάτα και προσθέτοντας μια κουταλιά κορν φλάουρ.
Πατάτες Φούρνου με Μπέικον και Μουστάρδα

Υλικά
  • 3 κιλά πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες για φούρνο)
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό μπέικον σε κυβάκια (τσιγαρίστε το λίγο)
  • Χυμός και ξύσμα από 3 lime (γλυκολέμονα) ή λεμονιά
  • 1 κούπα μουστάρδα καυτερή
  • Λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Αλατίζετε τις πατάτες και τις απλώνετε σε ένα ταψί ανακατεύοντας με το μπέικον και το κρεμμύδι.
  • Χτυπάτε με ένα σύρμα το ελαιόλαδο, το χυμό και τη μουστάρδα και τις περιχύνετε.
  • Πασπαλίζετε με μαϊντανό και το ξύσμα και ψήνετε σε πρόθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Καραμελωμένη Φαντασια

Υλικά
  • 15 δαμασκηνά (αποξηραμένα)
  • 15 βερίκοκα (αποξηραμένα)
  • 15 καστανά (βρασμένα και καθαρισμένα)
  • 3 κούπες καρύδια κοπανισμένα (όχι λιώμα)
  • Λίγη κανέλα
  • 1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 8 κουταλιές μέλι
  • 150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
  • Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο αντικολλλητικό σκεύος τη μίση ποσότητα από το μέλι μαζί με το βούτυρο και προσθέτετε τα καρύδια
  • Στρώνετε το μείγμα σαν βάση σε μια μεγάλη ταρτιέρα ή στρογγυλή πιατέλα και το βάζετε στην άκρη να κρυώσει.
  • Ζεσταίνετε το υπόλοιπο μέλι μαζί με την μαύρη ζάχαρη, προσθέτετε τα καστανά, τα δαμασκηνά και τα βερίκοκα και τα ανακατεύεται μέχρι να καραμελώσουν και να δέσει το σιρόπι, πασπαλίζετε με κανέλλα.
  • Στρώνετε στην μέση της βάσης το γιαούρτι, απλώνετε γύρω-γύρω το τα καραμελώμενα δαμασκηνά, καστανά και βερίκοκα και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο.
  • Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα ακόμη.



Developed by Sidebar | Photos | About