ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

 

  • Έχουμε ένα γαλόπουλο έτοιμο, καθαρισμένο. Του πλένουμε τα εντόσθια και το βάζουμε με τη ράχη του να ακουμπά πάνω σε μια σανίδα.
  • Παίρνουμε μια σακοράφα (μεγάλη βελόνα) με σπάγγο και τη μπήγουμε στο αριστερό μπούτι έτσι ώστε να περάσει η βελόνα και να βγει από το κορμί στο άλλο μπούτι, στο κέντρο. Έπειτα περνάμε τη σακοράφα.
  • Έτσι όπως θα είναι διπλωμένες οι φτερούγες, μέσα από τη δεξιά φτερούγα τρυπάμε το λαιμό και συνεχίζουμε ώσπου να βρούμε την αριστερή φτερούγα.
  • Τραβάμε το σπάγγο, σφίγγουμε και δένουμε κόμπο.
  • Έπειτα περνάμε τη σακοράφα από το αριστερό μπούτι, τρυπάμε ώσπου να βρει το δεξί μπούτι, τραβάμε το σπάγγο, τον τυλίγουμε στο κορμί και τον δένουμε στο κεφάλι με ένα κόμπο.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Μικρά μυστικά για τα όσπρια

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Φρέσκα αυγά ή ψέμα;

Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών

Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ