Για τη σάλτσα σοκολάτας:
Ετοιμάστε τη ζύμη μπισκότου. Σ' ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά τρίβοντας τα με τα χέρια σας, να ενωθούν καλά. Στρώστε σε μια φόρμα με στεφάνι 28 εκ. το μείγμα των μπισκότων πατώντας το με τις παλάμες σας.
Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το κρίμ τσιζ και το βούτυρο να αφρατέψουν.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί, ρίξτε κι ανακατέψτε λίγη, λίγη την κρέμα γάλακτος.
Αφήστε το μίγμα να κρυώσει. Ρίξτε το στο μίγμα του κρίμ τσιζ μαζί με την βανίλια και χτυπήστε τα να αφρατέψουν.
Αδειάστε το μείγμα μέσα στο στεφάνι, επάνω στη βάση μπισκότου και βάλτε το στο ψυγείο, εώς την επόμενη να πήξει.
Φτιάξτε τη σάλτσα σοκολάτας. Λίωστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίξτε λίγη, λίγη την κρέμα, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Κατεβάστε από την φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε το άρωμα της προτιμήσεώς σας.
Αφήστε να χλιαρίνει λίγο και ρίξτε την στο τσίζ κέικ.
Αφήστε το γλύκισμα στο ψυγείο να στερεοποιηθεί η σάλτσα και σερβίρετέ το κρύο.
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- εσάνς πικραμυγδάλου ή βανίλια
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 2 κούπες κρέμα γάλακτος
- 1 ½ κούπα ζάχαρη άχνη
- 800 γρ. κρίμ τσίζ
- 1/3 κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 βανίλιες
Ετοιμάστε τη ζύμη μπισκότου. Σ' ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά τρίβοντας τα με τα χέρια σας, να ενωθούν καλά. Στρώστε σε μια φόρμα με στεφάνι 28 εκ. το μείγμα των μπισκότων πατώντας το με τις παλάμες σας.
Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το κρίμ τσιζ και το βούτυρο να αφρατέψουν.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί, ρίξτε κι ανακατέψτε λίγη, λίγη την κρέμα γάλακτος.
Αφήστε το μίγμα να κρυώσει. Ρίξτε το στο μίγμα του κρίμ τσιζ μαζί με την βανίλια και χτυπήστε τα να αφρατέψουν.
Αδειάστε το μείγμα μέσα στο στεφάνι, επάνω στη βάση μπισκότου και βάλτε το στο ψυγείο, εώς την επόμενη να πήξει.
Φτιάξτε τη σάλτσα σοκολάτας. Λίωστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίξτε λίγη, λίγη την κρέμα, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Κατεβάστε από την φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε το άρωμα της προτιμήσεώς σας.
Αφήστε να χλιαρίνει λίγο και ρίξτε την στο τσίζ κέικ.
Αφήστε το γλύκισμα στο ψυγείο να στερεοποιηθεί η σάλτσα και σερβίρετέ το κρύο.

Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...