Stajerska Soup (Σλοβένικη σούπα από χοιρινά ποδαράκια και ουρές)

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Χωρίς αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Stajerska Soup (Σλοβένικη σούπα από χοιρινά ποδαράκια και ουρές) http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 5 4 5

Υλικά:
  • 2 κιλά χοιρινά ποδαράκια και μερικές ουρές
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 μικρό κεφάλι σέλερυ χοντροκομμένο
  • μισό ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 λίτρα νερό
  • 4 κοφτά κουταλάκια αλάτι
  • 1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • λίγο ξύδι
Εκτέλεση:
  • Ζητήστε από το χασάπη να κόψει τα ποδαράκια κάθετα σε τρία κομμάτια και τις ουρές σε κομμάτια 2 ½ cm. Πλύνετε το κρέας καλά.
  • Βάλτε το κρέας σε κατσαρόλα μαζί με τα καρότα, σέλινο, σέλερυ, κρεμμύδι, σκόρδο, νερό και αλάτι. Φέρτε τα σε σημείο βρασμού και αφαιρέστε από πάνω τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 1/2 με 3 ώρες ή μέχρι τα ποδαράκια να βράσουν καλά.
  • Προσθέστε τις πατάτες και το πιπέρι. Σκεπάστε την κατσαρόλα και συνεχίστε το χαμηλό βρασμό για άλλα 15 λεπτά. Σουρώστε και κρατήστε το ζωμό.
  • Λιώστε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά με ξύλινη κουτάλα αλλά μην το αφήσετε να σκουρήνει.
  • Ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό στο μείγμα αλευριού βουτύρου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η σούπα να αρχίσει να βράζει και να πήζει ελαφρώς.
  • Ρίξτε στην πηχτή σούπα το κρέας και τα λαχανικά και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά για άλλα 15 λεπτά.
  • Διορθώστε τη γεύση αν χρειαστεί με περισσότερο αλάτι ή πιπέρι και προσθέστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ξύδι.
Σερβίρετε τη σούπα πολύ καυτή.


Η συνταγή είναι από το βιβλίο EUROPEAN COOKING (Allison – Collins)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ



Developed by Sidebar | Photos | About