Τηγανίτες

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
-
107 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Τηγανίτες http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 221 5

Λυπάμαι πολύ, αλλά και σε αυτήν την συνταγή δεν μπορώ να δώσω ακριβείς ποσότητες, αν και δεν είναι δύσκολο να βρεις τις αναλογίες σιγά σιγά για ένα χυλό. Λίγο πολύ, όλοι το έχουμε κάνει.

Υλικά:
(εγώ τις έφτιαξα το πρωί για δύο άτομα, περίπου 15 τηγανίτες, δίνω ενδεικτικά μερικές ποσότητες που θυμάμαι και βάση αυτών προσαρμόστε και τα υπόλοιπα υλικά)
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αβγό
  • 1 μικρό κουτάκι εβαπορέ (light βάζω εγώ)
  • 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
  • 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
  • ζεστό νερό
  • κανέλα (προαιρετικά, αν είναι να τις φάτε γλυκές)
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ (σχετικά φαρδύ κατα προτίμηση) το αλεύρι. Ξεκινήστε με έναμισι φλυτζάνι και προσθέτετε αναλόγως της ποσότητας του χυλού που θέλετε.
  • Ρίχνετε το αβγό και το γάλα και ανακατεύετε. Προσθέτετε σιγά σιγά νερό (ζεστό, ΟΧΙ καυτό) και ανακατεύετε καλά, ρίχνοντας και το αλάτι με τη ζάχαρη. Αν θέλετε κι άλλη ζύμη, ή αν είναι πολύ νερουλό, ρίχνετε κι άλλο αλεύρι, γενικά κανονίζετε το αλεύρι με το νερό ώσπου να έχετε ένα νερουλό χυλό. Ανακατεύετε καλά για να μην έχει μπαλάκια.
  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε λάδι (ηλιέλαιο ή σπορέλαιο). Όταν κάψει, ρίχνετε με ένα μεγάλο κουτάλι το χυλό στο τηγάνι φτιάχνοντας τηγανίτες στο μέγεθος μιας φέτας τυρί του τοστ περίπου (άπαιχτη η παρομοίωση??). Όταν δεν κάνει λιμνούλα ο χυλός επάνω στην τηγανίτα, την γυρίζουμε να πάρει χρώμα κι απ'την άλλη πλευρά. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να αποροφηθεί το λάδι.
Μπορούμε να τις φάμε με τυρί και γαλοπούλα ή με κανέλα και μέλι ή με βούτυρο και μαρμελάδα κτλ. Γενικά, μπορείς να κάνεις πολλούς συνδιασμούς με αυτές τις τηγανίτες γι'αυτό μας αρέσουν τόσο.




Developed by Sidebar | Photos | About