Ζυγούρι, πρόβατο, αρνάκι γάλακτος

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Είδος
-
5 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Ζυγούρι, πρόβατο, αρνάκι γάλακτος http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4.8 153 5

Αρνάκι γάλακτος είναι το νεαρό πρόβατο (ανεξαρτήτου φύλου) που σφάχτηκε πολύ μικρό, πριν να φτάσσει στη γεννητική του ωριμότητα. Έχει χρώμα ανοιχτό κόκκινο.

Κρέας ζυγουριού θα βρείτε στην αγορά ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο του προβάτου.
Το νεαρής ηλικίας ζυγούρι έχει χρώμα βαθύ κόκκινο και τα πιο ηλικιωμένα μπορεί να έχουν και χρώμα κόκκινο καστανό. Από το πιο νεαρό μέχρι το πιο ηλικιωμένο ζυγούρι, το λίπος του γίνεται όλο και πιο σκούρο, από κάτασπρο μέχρι το χρώμα του κρόκου του αυγού.

Το ζυγουρίσιο κρέας παγώνει εύκολα και τότε αποκτά μια γεύση σαν ταλκ. Γι'αυτό πρέπει να το σερβίρετε ζεστό ώστε να μην ενοχληθεί κανείς από άλλη δευτερεύουσα γεύση.
Το μπούτι του ζυγουριού και η σπάλα (αφού της αφαιρεθεί το λίπος) γίνονται κυρίως ψητά. Η ράχη δίνει τις κοτολέτες, οι οποίες στο ζυγούρι και το αρνάκι γάλακτος είναι πολύ μικρές. Το ραχιαίο κομμάτι γίνεται συνήθως ρολό για ψήσιμο. Ο λαιμός και ο σβέρκος χρησιμοποιούνται για ραγκού.

Ο σβέρκος, το στήθος και η πλευρά του ζυγουριού χρησιμοποιούνται και για άχνισμα. Ο μηρός, η σπάλα και η ράχη για ψητό.
CHOPS (κρέας) από το μπούτι, από τη ράχη και οι κοτολέτες για ψητό στιγγμιαίο.

Δείτε και στην παραπάνω φωτογραφία τα διάφορα μέρη του προβάτου και πώς μπορεί να μαγειρευτεί το καθένα.

Τις πληροφορίες τις πήραμε από το "Bon Apetit", τον οδηγό Μαγειρικής μοντέρνας κουζίνας της AMC.




Developed by Sidebar | Photos | About