από
chili
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ
ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ POITOU
Υλικά:
- σαλάτα πράσινη εποχής
- ρόκα
- μπέικον καλής ποιότητας (ένα κομμάτι για κάθε μερίδα)
- τυρί κατσικίσιο πολύ μαλακό (π.χ. Crottin de Migali, Poitou)
- λίγα κουκουνάρια
- μπαλσάμικο δυνατό
- ελαιόλαδο
- μέλι
- ρίγανη
- μουστάρδα (ΟΧΙ γλυκιά)
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το τιγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί. Παράλληλα κόβουμε ένα κομμάτι από το μαλακό τυρί, το τυλίγουμε με μπέικον, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το τιγανίζουμε ελαφρά να ροδίσει και να λιώσει ελάχιστα το τυρί. Το αφήνουμε σε χαρτοπετσέτα να αφαιρεθου\ύν τα λάδια.
Ρίχνουμε στο τιγάνι τα κουκουνάρια και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Μόλις ροδίσουν να αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στην άκρη.
Έπειτα αναμειγνύουμε ένα εκατοστό λάδι, λίγο βαλσάμικο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι μουστάρδα και ενα κουταλάκι μέλι, πολύ καλά! Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε κατά προτίμηση κάτι από τα παραπάνω. Αν είναι πολύ δυνατό, προσθέτουμε λίγο νερό.
Τοποθετούμε την πλυμμένη και στεγνή σαλάτα στο πιάτο που θα σερβίρουμε, στη μέση της σαλάτας τοποθετούμε το τυλιγμένο σε ξεροψημμένο μπέικον μαλακό τυρί, ρίχνουμε μερικά κουκουνάρια και πασπαλίζουμε λίγη βινεγκρέτ από πάνω. Όχι πολύ όμως.
Ιδανικό για πρώτο πιάτο!
Καλή σας όρεξη!
Βάζουμε το τιγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί. Παράλληλα κόβουμε ένα κομμάτι από το μαλακό τυρί, το τυλίγουμε με μπέικον, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το τιγανίζουμε ελαφρά να ροδίσει και να λιώσει ελάχιστα το τυρί. Το αφήνουμε σε χαρτοπετσέτα να αφαιρεθου\ύν τα λάδια.
Ρίχνουμε στο τιγάνι τα κουκουνάρια και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Μόλις ροδίσουν να αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στην άκρη.
Έπειτα αναμειγνύουμε ένα εκατοστό λάδι, λίγο βαλσάμικο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι μουστάρδα και ενα κουταλάκι μέλι, πολύ καλά! Δοκιμάζουμε, προσθέτουμε κατά προτίμηση κάτι από τα παραπάνω. Αν είναι πολύ δυνατό, προσθέτουμε λίγο νερό.
Τοποθετούμε την πλυμμένη και στεγνή σαλάτα στο πιάτο που θα σερβίρουμε, στη μέση της σαλάτας τοποθετούμε το τυλιγμένο σε ξεροψημμένο μπέικον μαλακό τυρί, ρίχνουμε μερικά κουκουνάρια και πασπαλίζουμε λίγη βινεγκρέτ από πάνω. Όχι πολύ όμως.
Ιδανικό για πρώτο πιάτο!
Καλή σας όρεξη!
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...