από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
Υλικά:
- Ζάχαρη όση χωράει σε ένα βάζο
- Το περικάρπιο και οι σπόροι μιας βανίλιας
Εκτέλεση:
Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα βάζο, παίρνουμε το περικάρπιο και το σχίζουμε κάθετα και το τοποθετούμε μέσα στην ζάχαρη. Κλείνουμε για 10 μέρες και είναι έτοιμη.
Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα βάζο, παίρνουμε το περικάρπιο και το σχίζουμε κάθετα και το τοποθετούμε μέσα στην ζάχαρη. Κλείνουμε για 10 μέρες και είναι έτοιμη.
Μικρά μυστικά για τα όσπρια
Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να μουσκεύετε τα όσπρια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε καθαρό νερό. Αν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία του...
Φρέσκα αυγά ή ψέμα;
Παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ρίχνουμε 35 γραμ. αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλάτι να λιώσει. Ριχνουμε το αυγό και αν πάει στον πάτο, είναι φρέσκο αυγό της ημέρας. Αν πάει στη μέση, είναι 3-5...
Συμβουλές για το βράσιμο των αβγών
Να είναι σε θερμοκρασία δωματίου το αβγό κι όχι από το ψυγείο Μέσα στο νερό που βράζει να έχετε βάλει και λίγο ξύδι ή αλάτι Αν σπάσει παρ'όλα αυτά, για να μη χυθεί όλο το ασπράδι του, τυλίξτε το σε...