ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΨΗΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
Εκτέλεση:
- Κόψτε τα κυδώνια στα δύο ή στα τέσσερα, καθαρίστε τα κουκούτσια και βάλτε τα σε ταψί.
- Ρίξτε από πάνω αρκετή ζάχαρη να σκεπαστούν, και περιλούστε τα με το κρασί. Οτιδήποτε κρασί κόκκινο. Αν χρησιμοποιήσετε Μαυροδάφνη βάλτε λιγότερη ζάχαρη γιατί είναι γλυκό.
- Αν θέλετε καρφώστε κάτω από κάθε κυδώνι 1 γαρίφαλο και σκορπίστε λίγα ξυλάκια κανέλας. Αν θέλετε ρίξτε και λίγο μπράντυ. Ό,τι γουστάρετε. Και σκέτα να τα ψήσετε πάλι ωραία θα είναι.
- Αν τα κυδώνια πάρουν χρώμα χωρίς να μαλακώσουν σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο. Αν μαλακώσουν και το σιρόπι τους δεν έχει δέσει, βγάλτε τα και δέστε το σιρόπι στο μάτι της κουζίνας.
Ως πότε θα ζω να σας μαθαίνω;
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...