ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
Υλικά:
- 1/2 κιλό κουβερτούρα
- 750 γραμ. αμύγδαλα καβουρντισμένα, με τη φλούδα τους στους 200oC
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. σούπας λάδι
Δυσκολία
Κατηγορίες
Κλειδιά
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε μία κουταλιά πάνω σε αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσουν εκτός ψυγείου.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...