ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΑΠΛΑ
Υλικά
- 1 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κιλό αμύγδαλα (καβουρντισμένα)
- 1 κουταλάκι σπορέλαιο
Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί μαζί με το λάδι. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα (κρύα) και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές και τις βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολα. Αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα.
Μπορούμε αν θέλουμε να τα τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο ή να τα βάλουμε σε θήκες έτοιμες για να τα προσφέρουμε.
Εκτός από αμύγδαλα, μπορούμε να προσθέσουμε στα σοκολατάκια καρύδια ή φουντούκια (όχι αλατισμένα φυσικά). Πολύ ωραία γίνονται και με corn flakes ή κόκους ρυζιού (έτοιμα δημητριακά με ή χωρίς κακάο). Τα τελευταία είναι ιδιαίτερα αγαπητά από τα μικρά παιδιά.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...