ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ

 

Μήλα Ψητά (για 6 άτομα)
  • 6 μήλα (διαλέξτε τα να έχουν παρόμοιο μέγεθος)
  • 6 κουτ. σούπας σταφίδα
  • 6-8 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
  • λίγο βούτυρο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Βάλτε τις σταφίδες να μουλιάσουν με το ξύσμα λεμονιού στο κονιάκ, γύρω στη 1 ώρα.
  • Κάντε μία τρύπα στα μήλα από το κοτσάνι μέχρι τη βάση αφαιρώντας τα κουκούτσια, χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο ή ένα πολύ λεπτό και κοφτερό μαχαίρι.
  • Ανακατέψτε τις σταφίδες με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και γεμίστε τα μήλα με αυτό το μείγμα. Καλύψτε το πάνω μέρος της τρύπας με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Βάλτε μια χοντρή νιφάδα βούτυρο πάνω σε κάθε μήλο και τοποθετήστε τα μήλα μέσα σε σακούλα ψησίματος Sanitas Roast-in-it.
  • Προσθέστε το νερό και κλείστε τη σακούλα καλά. Τρυπήστε την στο πάνω μέρος της με μια οδοντογλυφίδα και ψήστε τα μήλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα.

Σερβίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος που έχετε χτυπήσει καλά ή με παγωτό.

Παραλλαγή:Μπορείτε να φτιάξετε με παρόμοιο τρόπο και κυδώνια ψητά:
Σε αυτή την περίπτωση, θα αντικαταστήσετε το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες με κανέλα και γαρύφαλα που θα καρφώσετε πάνω στα κυδώνια. Τα κυδώνια θέλουν λίγο περισσότερο ψήσιμο (1½ ώρα στους 180C).

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΓΛΥΚΑ

Μπουγάτσα

Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε γυρω στο 1 λίτρο γάλα να κάψει μαζί με μια φλούδα λεμόνι. Ρίχνουμε και 160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό και βράζουμε (ανακατεύοντας συνέχεια) μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ