Εκτέλεση:
- Βάλτε τις σταφίδες να μουλιάσουν με το ξύσμα λεμονιού στο κονιάκ, γύρω στη 1 ώρα.
- Κάντε μία τρύπα στα μήλα από το κοτσάνι μέχρι τη βάση αφαιρώντας τα κουκούτσια, χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο ή ένα πολύ λεπτό και κοφτερό μαχαίρι.
- Ανακατέψτε τις σταφίδες με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και γεμίστε τα μήλα με αυτό το μείγμα. Καλύψτε το πάνω μέρος της τρύπας με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Βάλτε μια χοντρή νιφάδα βούτυρο πάνω σε κάθε μήλο και τοποθετήστε τα μήλα μέσα σε σακούλα ψησίματος Sanitas Roast-in-it.
- Προσθέστε το νερό και κλείστε τη σακούλα καλά. Τρυπήστε την στο πάνω μέρος της με μια οδοντογλυφίδα και ψήστε τα μήλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα.
Σερβίρετε με λίγη κρέμα γάλακτος που έχετε χτυπήσει καλά ή με παγωτό.
Παραλλαγή:Μπορείτε να φτιάξετε με παρόμοιο τρόπο και κυδώνια ψητά:
Σε αυτή την περίπτωση, θα αντικαταστήσετε το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες με κανέλα και γαρύφαλα που θα καρφώσετε πάνω στα κυδώνια. Τα κυδώνια θέλουν λίγο περισσότερο ψήσιμο (1½ ώρα στους 180C).
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...