Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Χρώμα χρυσαφένιο.Μύτη φρουτώδης,φανερώνει αρώματα καραμέλας βουτύρου και ψητού μήλου.Γεύση στρογγυλή,γεμάτη,ζωηρή,ευωδιάζει λεμόνι.
Συνδυασμοί:
Συνδυάζεται με οστρακοειδή,θαλασσινά,ψάρια τηγανητά ή στη σχάρα,πουλερικά,ελαφρά τυριά,φρούτα.Σερβίρεται στους 10-10οC.
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...