Εδώ ζητάω βοήθεια. Τσαντίζομαι με τα έτοιμα dressings (για την
ακρίβεια τσαντίζομαι με την αχρηστία μου να φτι
άξω δικά μου), αλλά δεν έχω αντίστοιχη συνταγή. Όποιος πιο σχετικός
θα ήθελε να βοηθήσει ...
Εκτέλεση:
Καλή όρεξη!
*(το βρήκα abate fetel στα σχετικά site, στο supermarket το γράφουν απλά φετέλ, είναι μακρόστενο με κιτρινοπράσινο χρώμα και συχνά έχει μαύρα spots) – διαλέξτε το να πατιέται ελαφρά, γιατί αν είναι άγουρο έχει ξύλινη γεύση.
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το iceberg λωρίδες (κόβεται
εύκολα αν το αντιμετωπίσουμε ως λάχανο, γιατί
τέτοια είναι η κατασκευή του).
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα
ραπανάκια σε ροδέλες και τα
ανακατεύουμε με το μαρ
ούλι.
- Καθαρίζουμε το αχλάδι, το κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τον
σκληρό πυρήνα και κόβουμε το κάθε κομμάτι σε
πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος. Τις προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Σε ένα μπολάκι, βάζουμε τη salad cream, τη χτυπάμε να αναλύσει
λίγο και περιχύνουμε τη σαλάτα μας ακριβώς
πριν τη σερβίρουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν αλατίζουμε σε κανένα σημείο, το αλάτι δεν κολλάει καθόλου με την γλυκιά γεύση της σαλάτας.
Καλή όρεξη!
*(το βρήκα abate fetel στα σχετικά site, στο supermarket το γράφουν απλά φετέλ, είναι μακρόστενο με κιτρινοπράσινο χρώμα και συχνά έχει μαύρα spots) – διαλέξτε το να πατιέται ελαφρά, γιατί αν είναι άγουρο έχει ξύλινη γεύση.
Ντοματοσαλάτα ξιδάτη με βασιλικό
Υλικά: 2 μεγάλες ντομάτες 2 κουταλιές σούπας ξίδι 1 ξερό κρεμμύδι ξυσμένο 2 κουταλιές σούπας λάδι 50 γραμ. γραβιέρα 2 κουταλιές φύλλα βασιλικού 1 σκελίδα σκόρδο αλάτι, πιπέρι 4 φύλλα μαρούλι ή φύλλα...
Σαλάτα Waldorf
Σαλάτα Waldorf 2 μεγάλα μήλα 1 κοτσάνι σέλερι 2 κτσ μαγιονέζα καλής ποιότητος Αλάτι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σέλερι. Τα ανακατεύουμε με το...