Εκτέλεση:
Βάζετε τις ελιές σε μια λεκάνη με νερό όλο το βράδυ.
Σε μια λεκάνη διαλύετε τον ασβέστη μέσα σε νερό και βάζετε μέσα τις ελιές για 2-3 ώρες. Ξεπλένετε πολύ καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη με το νερό και τις ελιές και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Τέλος προσθέτετε το λεμόνι. Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια που κλείνουν καλά.
Βάζετε τις ελιές σε μια λεκάνη με νερό όλο το βράδυ.
Σε μια λεκάνη διαλύετε τον ασβέστη μέσα σε νερό και βάζετε μέσα τις ελιές για 2-3 ώρες. Ξεπλένετε πολύ καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη με το νερό και τις ελιές και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Τέλος προσθέτετε το λεμόνι. Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε σε αποστειρωμένα βαζάκια που κλείνουν καλά.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...