από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ
Υλικά:
- 450 γρ. αλεύρι σκληρό
- 25 γρ. κακάο πικρό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 πακετάκι μαγιά ξερή
- 25 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας λάδι
- 300 ml νερό χλιαρό
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Παίρνουμε μια φόρμα το πολύ 25 εκατοστά μακρόστενη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μια λεκάνη. Ανακατεύουμε την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι.
Κάνουμε μια μαλακή ζύμη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.
Όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνουμε απαλά και τη βάζουμε στη λαδωμένη φόρμα. Την αφήνουμε πάλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά στους 200°C.
Παίρνουμε μια φόρμα το πολύ 25 εκατοστά μακρόστενη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μια λεκάνη. Ανακατεύουμε την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι.
Κάνουμε μια μαλακή ζύμη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.
Όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνουμε απαλά και τη βάζουμε στη λαδωμένη φόρμα. Την αφήνουμε πάλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά στους 200°C.
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...