Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι και την σόδα.
Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε άλλη λεκάνη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας και τα αβγα.
Έπειτα βάζουμε το μείγμα της μπανάνας στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε αλευρωμένη φόρμα βάζουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 60 με 65 λεπτά, κάντε και τη δοκιμη με το μαχαιρι πρώτα, και αφού το σβήσουμε το αφηνουμε άλλα 10 λεπτά να σταθεί στο φούρνο.
Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε ένα ζουμερό γλυκάκι!
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι και την σόδα.
Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε άλλη λεκάνη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας και τα αβγα.
Έπειτα βάζουμε το μείγμα της μπανάνας στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε αλευρωμένη φόρμα βάζουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 60 με 65 λεπτά, κάντε και τη δοκιμη με το μαχαιρι πρώτα, και αφού το σβήσουμε το αφηνουμε άλλα 10 λεπτά να σταθεί στο φούρνο.
Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε ένα ζουμερό γλυκάκι!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...