από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Υλικά:
- 375γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
- 375γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 6 αυγά
- 225γρ. αλεύρι
- βανίλια
- 350γρ. ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλλια και το μείγμα σοκολάτας βουτύρου.
Βάζουμε σε ταψί 22 εκατοστών και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 225 βαθμούς!!!
Είναι σαν σουφλέ σοκολάτας!
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλλια και το μείγμα σοκολάτας βουτύρου.
Βάζουμε σε ταψί 22 εκατοστών και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 225 βαθμούς!!!
Είναι σαν σουφλέ σοκολάτας!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...