ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΝΟ2...
Υλικά:
- 350 γρ κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 185 γρ βούτυρο μαλακό
- 5 αυγά, χωριστά τα ασπράδια απο τους κρόκους
- 1/3 φλιτζανιού κοσκινισμένο αλεύρι
- 3-4-5 βανίλιες
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Ρίχνετε την κουβερτούρα με την ζάχαρη και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.Τη βγάζετε απο την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
- Στη συνέχεια και αφού κρυώσει κάπως ρίχνετε έναν-έναν τους κρόκους, χτυπώντας καλά. Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι και τις βανίλιες(αν θέλετε- εγώ βάζω αρκετές γιατί αλλιώς μου μυρίζουν τα αυγά).
- Φτιάχνετε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνετε λίγη-λίγη στο μείγμα σας ανακατεύοντας ελαφρά.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά.
- Ισχύουν όσα είχαμε πει στην προηγούμενη συνταγή περί γαρνιρίσματος με φέτες μπανάνας ή σιρόπι σοκολάτας ή κρέμα γάλακτος(ενώ είναι άκομα ζεστή).
- Η διαφόρα της με την προηγούμενη συνταγή είναι οτι η "πίτα" βγαίνει πιο αφράτη και λιγότερο λιπαρή...
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...