Για τη γέμιση:
Καθαρίζουμε τα μήλα, βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε μικρα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μπράντι για 2 ώρες.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες και τις φτιάχνουμε (περίπου 12 κρέπες).
Βγάζουμε τα μήλα από το μπράντι και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βιτάμ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει το μίγμα αραιή καραμέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μήλα και τα καρύδια ανακατεύοντάς τα προσεκτικά, μέχρι να κολλήσει η καραμέλα πάνω τους.
Βγάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και γεμίζουμε τις κρέπες.
Πασπαλίζουμε με κανέλα.
- 5 μήλα
- 1 φλυτζάνι βιτάμ
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- 1 ποτηράκι μπράντι
- κανέλα για το γαρνίρισμα
Καθαρίζουμε τα μήλα, βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε μικρα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το μπράντι για 2 ώρες.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες και τις φτιάχνουμε (περίπου 12 κρέπες).
Βγάζουμε τα μήλα από το μπράντι και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βιτάμ με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει το μίγμα αραιή καραμέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι τα μήλα και τα καρύδια ανακατεύοντάς τα προσεκτικά, μέχρι να κολλήσει η καραμέλα πάνω τους.
Βγάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και γεμίζουμε τις κρέπες.
Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...