Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, βανίλια, γάλα, αλεύρι με μπέικιν και τέλος τα φουντούκια.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Όταν το κέηκ κρυώσει, αν θέλουμε, το περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας.
Επίσης, αν θέλουμε μέσα στο μίγμα προσθέτουμε μαζί με τα φουντούκια και τρούφα σοκολάτας.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, βανίλια, γάλα, αλεύρι με μπέικιν και τέλος τα φουντούκια.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Όταν το κέηκ κρυώσει, αν θέλουμε, το περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας.
Επίσης, αν θέλουμε μέσα στο μίγμα προσθέτουμε μαζί με τα φουντούκια και τρούφα σοκολάτας.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...