από
lia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Υλικά:
- 2 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι
- 1 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι
- 1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού βιτάμ
- 5 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
Σιρόπι:
Ανακατέψτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν. Χτυπάτε καλά τους κρόκους των αυγών, ανακατέψτε τους με τη ζάχαρη και εν συνεχεία με το βούτυρο.
Χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ρίχνετε ενναλαξ λίγη μαρέγκα και λίγο αλεύρι στο βούτυρο. Αδειάστε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε το σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά ξαφρίζοντας συνεχώς. Όταν μισοκρυώσει το ραβανί, το περιχύνουμε από πάνω.
- 3 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλ. τσαγιού νερό
Ανακατέψτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν. Χτυπάτε καλά τους κρόκους των αυγών, ανακατέψτε τους με τη ζάχαρη και εν συνεχεία με το βούτυρο.
Χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ρίχνετε ενναλαξ λίγη μαρέγκα και λίγο αλεύρι στο βούτυρο. Αδειάστε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε το σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά ξαφρίζοντας συνεχώς. Όταν μισοκρυώσει το ραβανί, το περιχύνουμε από πάνω.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...