Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα ταψάκι 25cm διαμέτρου πάνω στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το βιτάμ. Μόλις λιώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε κατόπιν και τα μήλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το μπέκιν και το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου 30'. Όταν ψηθεί την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα προσεκτικά. Το βιτάμ και η ζάχαρη που βάλαμε στον πάτο του ταψιού τώρα λειτουργεί ως σιρόπι. Χρόνος παρασκευής 10'.
Βάζουμε ένα ταψάκι 25cm διαμέτρου πάνω στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε το βιτάμ. Μόλις λιώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε κατόπιν και τα μήλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το μπέκιν και το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου 30'. Όταν ψηθεί την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα προσεκτικά. Το βιτάμ και η ζάχαρη που βάλαμε στον πάτο του ταψιού τώρα λειτουργεί ως σιρόπι. Χρόνος παρασκευής 10'.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...