από
base
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΚΑΙ ΑΝΑΝΑ
Υλικά: Κέικ:
- 6 αυγά
- 1 1/4 ποτηριού ζάχαρη
- 1 1/2 ποτήρι αλεύρι
- 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- λίγο ροδόσταγμα ή 1 βανίλια
- λίγο κονιάκ
Καραμελέ:
Σε μια λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι και ρίχνω το μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιήσω βανίλια, ρίχνω και τη βανίλια). Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτω το ροδόσταγμα και το κονιάκ. Τέλος, ρίχνω το αλεύρι και βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με τρύπα στην μέση. Ψήνω στους 180 βαθμούς.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει λίγο και ετοιμάζω την κρέμ καραμελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Ξεφορμάρω το κέικ αλλά το ξαναβάζω πίσω στη φόρμα και με μια κουτάλα ρίχνω το μείγμα της κρέμας πάνω στο κέικ σιγά-σιγά και το αφήνω να τραβήξει καλά.
Όταν τα κέικ έχει πιεί την κρέμα τότε με προσοχή το αφαιρούμε από την φόρμα.Σε μια πιατέλα όχι ξέβαθη ρίχνουμε τη μισή καραμέλα κυκλικά και τοποθετούμε τον ανανά πάνω στην καραμέλλα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη καραμέλα πάνω στον ανανά και με μεγάλη προσοχή βάζουμε το κέικ πάνω από τον ανανά και το βάζω στο ψυγείο σκεπασμένο.
- 1 κουτί έτοιμη κρεμ καραμελέ
- 1 κουτί ανανά κονσέρβα
Σε μια λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι και ρίχνω το μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιήσω βανίλια, ρίχνω και τη βανίλια). Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτω το ροδόσταγμα και το κονιάκ. Τέλος, ρίχνω το αλεύρι και βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα με τρύπα στην μέση. Ψήνω στους 180 βαθμούς.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει λίγο και ετοιμάζω την κρέμ καραμελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Ξεφορμάρω το κέικ αλλά το ξαναβάζω πίσω στη φόρμα και με μια κουτάλα ρίχνω το μείγμα της κρέμας πάνω στο κέικ σιγά-σιγά και το αφήνω να τραβήξει καλά.
Όταν τα κέικ έχει πιεί την κρέμα τότε με προσοχή το αφαιρούμε από την φόρμα.Σε μια πιατέλα όχι ξέβαθη ρίχνουμε τη μισή καραμέλα κυκλικά και τοποθετούμε τον ανανά πάνω στην καραμέλλα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη καραμέλα πάνω στον ανανά και με μεγάλη προσοχή βάζουμε το κέικ πάνω από τον ανανά και το βάζω στο ψυγείο σκεπασμένο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...