Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα κέικ.
Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς.
Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Χτυπάτε ώσπου να γίνει το μείγμα λείο.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα.
Ψήνετε για μια ώρα περίπου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα κέικ.
Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς.
Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.
Χτυπάτε ώσπου να γίνει το μείγμα λείο.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα.
Ψήνετε για μια ώρα περίπου.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...